Lagana, ukusna, a brzo se priprema: Krem torta sa jagodama

Deserti
Lagana, ukusna, a brzo se priprema: Krem torta sa jagodama
Krem torta sa jagodama

Sastojci: 

- 1 veće pakovanje piškota 
- sok od jagoda 

Za fil: 

- 300 g smrznutih jagoda 
- 3 kesice pudinga od vanilije 
- 750 ml mlijeka 
- 10 kašika šećera 
- 2 kesice vanilin šećera 
- 2 češe kisele pavlake 
- 150 g čokolade 

Priprema: 

Piškote kratko potopite u sok od jagoda i položite na tacni. Pomiješajte prah za puding, šećer, vanilin šećer i skuhajte ih u mlijeku. Kada se puding ohladi, dodajte dvije kisele pavlake, promiješajte i pažljivo umješajte jagode. Naizmjenično redajte piškote ili keks,fil i sjeckane jagode. Sve prelijte rastopljenom čokoladom i pospite sjeckanim jagodama. 

(Recept objavljen u časopisu "Ekstra kuhinja", specijalno izdanje, broj 1) 

Ne propustite