Lagana, ukusna, a brzo se priprema: Krem torta sa jagodama
Krem torta sa jagodama
Sastojci:
- 1 veće pakovanje piškota
- sok od jagoda
Za fil:
- 300 g smrznutih jagoda
- 3 kesice pudinga od vanilije
- 750 ml mlijeka
- 10 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 češe kisele pavlake
- 150 g čokolade
Priprema:
Piškote kratko potopite u sok od jagoda i položite na tacni. Pomiješajte prah za puding, šećer, vanilin šećer i skuhajte ih u mlijeku. Kada se puding ohladi, dodajte dvije kisele pavlake, promiješajte i pažljivo umješajte jagode. Naizmjenično redajte piškote ili keks,fil i sjeckane jagode. Sve prelijte rastopljenom čokoladom i pospite sjeckanim jagodama.
(Recept objavljen u časopisu "Ekstra kuhinja", specijalno izdanje, broj 1)