Za sve ljubitelje sladoleda i jagoda: Ovaj kolač ne može biti savršeniji

Deserti
Za sve ljubitelje sladoleda i jagoda: Ovaj kolač ne može biti savršeniji
Ice cream cake

Sastojci:

- 2 kesice šlag pjene

- 250 svježih jagoda

- 2 jajeta

- 1 krem sir

- Šećer

-  Mljeveni keks

- 1 kesica preliva za torte od jagoda

 

Priprema:

  1. Šlag pjene umutiti prema uputstvu sa kesice.
  2. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati krem sir i dobro izmiješati kašikom.
  3. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg.
  4. Jegode pošećeriti i ustiniti u blenderu.
  5. U zdjelu sa šlag pjenom dodati žumanca, promiješati, zatim dodati snijeg od bjelanaca i opet dobro promiješati.
  6. Polako kašikom sve sjediniti i izliti u kalup za torte koji je prehodno obilnije posut mljevenim keksom.
  7. Jagode kašikom rasporediti po smjesi i staviti u zamrzivač da se stegne.
  8. Kad se torta zaledi, rezati je na kriške, ukrasiti svježim jagodama, preliti crvenim desertnim prelivom i poslužiti. 

 

(Recept objavljen u časopisu "Torte i kolači", broj 21) 

 

Ne propustite