Topi se u ustima: Munchmallow torta vas neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
- 24 piškote
- 4 dl kuhane crne kafe
- 1 l mlijeka
- 2 kesice pudinga od vanilije
- 250 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade
- 24 komada čokoladnog deserta munchmallow (12 sa okusom vanilije, 12 sa okusom jagode)
- 259 g krem šlaga od vanilije
SAVJET PLUS
Umjesto piškota može se koristiti i drugi keks, također, nije neophodno miješati munchmallow od vanilije i jagode, već se može koristiti samo jedna vrsta.
Pripremanje:
1. U 1 l mlijeka skuhati puding od vanilije sa 200 g šećera, pa ostaviti da se ohladi. Puter pjenasto umutiti, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
2. Pripremljen fil podijeliti na dva dijela: U prvi dio dodati istopljenu čokoladu i promiješati, a drugi dio ostaviti žut.
Finalni postupak:
1. Piškote umakati u vruću skuhanu kafu, pa njima prekriti dno pravougaone tacne, tako da se po dužini slože tri piškote, a po širini njih 8.
2. Preko piškota premazati fil od čokolade, a preko fila poredati munchmallow, 6 komada po dužini i 4 komada po širini, miješajući okus vanilije i jagode.
3. Munchmallow premazati žutim filom. Posebno umutiti krem šlag od vanilije, pa njime premazati tortu i dekorisati po želji.
(Recept objavljen u časopisu 'Dobra Hrana', broj 3)