Sladoled kojem nećete moći odoljeti: Kremast i ukusan, a gotov je za tren

Deserti
Sladoled kojem nećete moći odoljeti: Kremast i ukusan, a gotov je za tren
Sladoled od breskve

Sastojci: 

 - 300 g očišćenih breskvi 
 - 500 ml slatke pavlake 
 - 400 ml kisele pavlake 
-  250 g šećera u prahu 
-  sok od 1/2 limuna 

Priprema: 

Breskve propasirati i poprskati limunovim sokom. Sjediniti kiselu pavlaku, šećer i umućenu slatku pavlaku, zatim dodati breskve i dobro promiješati. Sipati u odgovarajuću posudu sa poklopcem i ostaviti 30 minuta u zamrzivaču. Nakon tog vremena izvaditi sladoled i promiješati, te ponovo staviti u zamrzivač. Ovaj postupak ponovite još 2 - 3 puta. 

(Recept objavljen u časopisu "Hrana i Vino", broj 82) 

Ne propustite