Nemoguće im je odoljeti: Buhtlice punjene sirom

Hljeb i Peciva
Nemoguće im je odoljeti: Buhtlice punjene sirom
Zasigurno smo svi ljubitelji buhtli, posebno onih domaćih koje su pravile naše bake.

Zasigurno smo svi ljubitelji buhtli, posebno onih domaćih koje su pravile naše bake.

U nastavku vam donosimo recept za najukusnije buhtle, baš kao bakine.

Sastojci  
Za tijesto:

1 svježi kvasac

½ žličice šećera

200 ml mlijeka

600 g pšeničnog glatkog brašna 

80 ml ulja

1 žličica soli

1 jaje

1 žumanjak

200 ml jogurta

Za nadjev:
250 g svježeg kravljeg sira

80 g naribanog sira edamera

Sol

Crni papar mljeveni 

1 žlica narezanog vlasca

1 jaje

Za premazivanje:
1 jaje

1 žlica sezama

Priprema
1. Kvasac razmrvite, dodajte šećer, malo toplog mlijeka i ostavite na toplom mjestu oko 10-ak minuta.

2. Brašnu dodajte kvasac, ulje, sol, razmućeno jaje i žumanjak, a zatim preostalim toplim mlijekom i jogurtom umijesite glatko tijesto i stavite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.

3. Dobro ocijeđeni svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom. Dodajte sol, papar, vlasac, jaje i dobro izmiješajte.

4. Tijesto razdijelite na manje loptice, svaku lopticu na dlanu malo stanjite, stavite 1-2 žličice nadjeva, a zatim skupite, ponovo oblikujte lopticu i stavite na nauljeni pleh.

5. Premažite razmućenim jajetom, posipajte sezamom i ostavite na toplom mjestu još 15 minuta.

6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.

Ne propustite