Kiflice za kuharske amatere: Neodoljive i mekane, a spremne za 20 minuta

Hljeb i Peciva
Kiflice za kuharske amatere: Neodoljive i mekane, a spremne za 20 minuta
Priprema kiflica nije nimalo jednostavna, ali sa ovim receptom priprema kiflica nikada nije bila lakša, čak i za one koji nikada nisu pokušali zamijesiti kiflice.

Priprema kiflica nije nimalo jednostavna, ali sa ovim receptom priprema kiflica nikada nije bila lakša, čak i za one koji nikada nisu pokušali zamijesiti kiflice.

Gotove su za 20 minuta. 

Sastojci: 
- 600 g mekog brašna 
- 200 ml jogurta 
- 200 ml mlijeka 
- 100 ml ulja 
- malo soli 
- prašak za pecivo i vrećica suhog kvasca 

Priprema: 

Najprije ugrijte mlijeko, stavite kvasac i šećer, pa sve ostale sastojke dobro umijesite. Dobit ćete tvrdo tijesto. Podijelite ga na dvije kugle. Jednu po jednu razvaljajte i isjecite na trokutiće. Kiflice možete puniti po želji.

Pecite ih na 180 stepeni oko 20-ak minuta. 

Prijatno! 

 

Ne propustite