Ovako napravljen hljeb, vjerovali ili ne, usporava proces starenja

Hljeb i Peciva
Ovako napravljen hljeb, vjerovali ili ne, usporava proces starenja
Ovaj hljeb, nazvan jeAnti ageing hljeb i trebao bi da se nađe na svakoj trpezi, naročito za doručak.

Ovaj hljeb, nazvan  jeAnti ageing hljeb i trebao bi da se nađe na svakoj trpezi, naročito za doručak.

Za ovaj hljeb vam treba:

200 g heljdinog brašna,

200g integralnog pšeničnog brašna,

100g ražanog brašna,

1 prašak za pecivo,

malo sode bikarbone,

4 kašike maslinovog ulja,

pola kašike kima,

1 kašika semena lana,

malo ruzmarina, pola litra vode

Treba pomiješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu.

Zagrijati rernu na 250 C, Smešu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena.

Sve zavisi koliko je hljeb debeo, odnosno posuda velika.

Ne propustite