Ovako napravljen hljeb, vjerovali ili ne, usporava proces starenja
Ovaj hljeb, nazvan jeAnti ageing hljeb i trebao bi da se nađe na svakoj trpezi, naročito za doručak.
Ovaj hljeb, nazvan jeAnti ageing hljeb i trebao bi da se nađe na svakoj trpezi, naročito za doručak.
Za ovaj hljeb vam treba:
200 g heljdinog brašna,
200g integralnog pšeničnog brašna,
100g ražanog brašna,
1 prašak za pecivo,
malo sode bikarbone,
4 kašike maslinovog ulja,
pola kašike kima,
1 kašika semena lana,
malo ruzmarina, pola litra vode
Treba pomiješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu.
Zagrijati rernu na 250 C, Smešu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena.
Sve zavisi koliko je hljeb debeo, odnosno posuda velika.