Neodoljive čoko - kuglice na štapićima: Jednostavnim koracima do savršene poslastice
Ovaj desert neće vas samo privući svojim savršenim okusom, već i svojim izgledom.
Takozvani "cake pops", neodoljive čokoladne kuglice koje možete praviti čak i sa svojim mališanima.
Posegnite za nekoliko drvenih štapića, čokoladom, te uz malo dobre volje pripremite ove kuglice koje možete ukrasiti po vlastitom nahođenju.
Sastojci:
- 400 g šećera
- 150 ml vode
- 250 g margarina
- 200 g čokolade (za kuhanje)
- 600 gr mljevenih plazma ili petit keksa
- 1 ekstrakt naranče/ruma (po želji)
Za glazuru:
- 300 g bijele ili crne čokolade
- 6 kašika ulja
Priprema:
Najprije prokuhajte vodu i šećer, pa toj smjesi nakon što je sklonite sa šporeta dodajte margarin, čokoladu i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte mljeveni keks i eskstrakt (po želji) i oblikujte kuglice.
Otipite čokoladu sa uljem za glazuru.
Sada ide onaj zabavni dio. Pripremite štapiće, umočite kuglicu u otopljenu čokoladu i kuglice stavljajte u tanjir sa papirom za pečenje. Ostavite sve u hladnjaku da se stegne oko 15 - 20 minuta. Vaditi kuglice, polahko ih valjajte u otopljenu čokoladu. Pripremite komad stiropora pa kuglice probijene štapićem slažite na njega kako bi se višak čokolade ocijedio i opet ostaviti da se čokolada stisne. Kada se kuglice ohlade, uvaljajte ih u mrvice ili neke druge ukrase (po želji).
Umjesto crne čokolade, možete otopiti i bijelu i kombinirati ih. Rezultat je savršena poslastica i okusom i izgledom. Vaši ukućani i gosti će biti oduševljeni.