Mini štrudle sa džemom: Pečene za 20, a pojedene za 5 minuta!

Hljeb i Peciva
Mini štrudle sa džemom: Pečene za 20, a pojedene za 5 minuta!
Iako postoje različite varijacije na temu štrudla, malo je onih ko ih ne voli.

Iako postoje različite varijacije na temu štrudla, malo je onih ko ih ne voli. 

Mi vam u nastavku donosimo recept mini štrudla punjenih džemom od šljiva. Vjerujemo da će nestati u sekundi, jer su jednostavno savršene. 

Sastojci: 

- 200 g masti 
- 150 g šećera u prahu 
- 2 kašike jabukovog sirćeta 
- 9 kašika hladne vode 
- 550 g brašna 
- šećer u prahu 
- 1 vanilin šećer 
 - džem od šljiva 
- prstohvat sode bikarbone 

Priprema: 

Najprije pomiješajte mast i šećer u prahu, pa dodajte sirće, vodu, malo sode bikarbone i brašno, pa zamijesite tijesto u pustite da malo odstoji. Podijelite tijesto na dva dijela. Svaki dio oblikujte u valjak, kako biste, kada ga razvaljate, dobili četvrtast oblik, a ne okrugli. 

Oba razvijena dijela tijesta podijelite na tri dijela, ravnih rubova. Na svaki dio stavite uzduž džem od šljiva i presavijte. 

Izrežite presavijeno tijesto na pet dijelova. Štrudle stavljajte u tepsiju za pečenje obloženu papirom i pecite na 170 stepeni 20 minuta. Kada se ispeku, po želji ih uvaljajte u šećer u prahu u koji možete dodati vanilin šećer. 

Prijatno. 

 

Ne propustite