Počasni Oskari uručeni uz stroge mjere sigurnosti

Događaji
Počasni Oskari uručeni uz stroge mjere sigurnosti
Počasni Oskari reditelju Spikeu Leeju i glumicama Gena Rowlands i Debbie Reynolds uručeni su ovim umjetnicima na ceremoniji u Los Angelesu...

Počasni Oskari reditelju Spikeu Leeju i glumicama Gena Rowlands i Debbie Reynolds uručeni su ovim umjetnicima na ceremoniji u Los Angelesu uz stroge mjere sigurnosti zbog skorašnjih terorističkih napada u Francuskoj.

Iz policije u Los Angelesu je, prije ceremonije sedmog godišnjeg uručenja Governors nagrada, u subotu saopšteno da će na gala večeri "Hollywood i Highland Centru" i na još nekoliko događaja u gradu biti povećane mjere sigurnosti zbog napada u Parizu, prenijele su agencije. 

U saopštenju se navodi da ne postoje prijetnje za napade na ovaj grad, ali da su pojačane patrole kao mjere predostrožnosti. 

Predsjednica Akademije filmskih nauka i umetnosti, Cheryl Boone Isaacs otvorila je svečano uručenje nagrada sa riječima podrške Francuskoj. 

"Svi koji smo ovdje šaljemo riječi podrške i solidarnosti Francuskoj i francuskom narodu", rekla je ona. "Žalimo za onima koji su poginuli i šaljemo našu naklonost braći i sestrama u Francuskoj". 

Ove godine, Lee i Rowlands dobili su počasnog Oskara za životno djelo, dok je Reynolds dobila počasnog Oskara za humanitarni rad, u znak priznanja njenoj višedecenijskoj posvećenosti podizanju svijesti o problemu mentalnog zdravlja. 

Reynolds je saopštila u petak da neće moći prisustvovati ceremoniji zbog operacije i da će njena unuka primiti ovu počast u njeno ime. 

Gala večeri su prisustvovali Meryl Streep, Cate Blanchett, Jane Fonda, Samuel L Jackson, Quentin Tarantino...

Ne propustite