Svjetska premijera filma "ŽABA"

Događaji
Svjetska premijera filma "ŽABA"
-

Četvrtu noć Sarajevo Film Festivala obilježila je svjetska premijera filma "Žaba".

Čini se da su svi odlučili sinoć doći, naime Metalac je bio premalen za sve one koji su se u tom trenutku našli na tom mjestu.

Na ljudima se moglo primijetiti uzbuđenje zbog filma koji se toliko isčekivao.

Na koncu naš je to film, kako to volimo reći. Film je nastao u koprodukciji sa Srbijom, Makedonijom, Hrvatskom, Slovenijom, ali na pojavljivanje imena bosansko-hercegovačkih glumaca na platnu film čini našim i eto. 

Težak film, svakodnevni problemi prikazani u kadrovima filma predstavljaju naše živote i surovu realnost u kojoj smo čini se zapeli. 

Sve je onako kako film prikazuje, priznajem, zasmetala mi je Bracina rečenica, "Snašli su se svi koji su došli sa strane, a građani Sarajeva nakon svega nemaju ništa", ali valjda svi gledamo iz svojih uglova pa se tuđi ugao čini manje napet.

Misli prosto nose, film nosi, emocije naviru, guše. 

Vratiše mi se one riječi "Oni sa strane", jer većina nas koji smo došli uživati u filmu ne dolazimo sebi, dok drugi jednostavno sjede, uživaju u svom dimu, čavrljanju, gutljajima piva koje ih je čini se odvelo daleko od filma. Naravno svi smo različiti ali smo čini se izgubili onaj isti bonton. 

Zeko se slama, odlučuje da sebi oduzme život, toliko čemera i boli u nekoliko sekundi, opet nas većina slama se s njim, pa taj trenutak ubija smijeh onih koji su čini se ili zaboravili ili došli sa strane. Braco je bio u pravu.

Volim ovaj grad, nekad mi se čini da drugi ni nemam, volim ga i na -30 i na + 40, i na derbiju, i na SFF-u, problem su oni koji su u srcu došli sa strane. 

Metalac je ostao u našoj svakodnevnici, papirima, čašama, opušcima, neko će počistiti. 

Ne propustite