OVAKO TURSKE DOMAĆICE PRAVE PITU SA POVRĆEM I SIROM: Preko 24 miliona ljudi je isprobalo recept (VIDEO)

Praktična žena
OVAKO TURSKE DOMAĆICE PRAVE PITU SA POVRĆEM I SIROM: Preko 24 miliona ljudi je isprobalo recept (VIDEO)
-

Pita sa raznovrsnim povrćem je sjajan prijedlog za doručak ili večeru.

Zbog nedostatka vremena, brzog života skoro niko više ne razvlači domaće kore već ih kupuje, a nekada pita nije mogla da se zamisli bez njih. Danas postoiji još jednostavnija alternativa, a to su takozvane pite bez kora. Porvće i začini se pomiješaju i dodaju im se brašno, jaja i ostale namirnice za tijesto... Na kraju se pita ispeče i eto odličnog recepta koji spaja brzu pripremu i ukusno jelo.

Sastojci:
4 kašike ulja 
1 crni luka
2 srednja krompira
400 g kupusa 
1 šargarepa
3 zelene paprike
1/2 crvene paprike
1 kašičica ljute mljevene papričice 
1 kašičica bibera 
1 kašičica soli 

Još:
3 jajeta 
170 ml mlijeka 
170 ml jogurta 
45 ml ulja
2,5 kašike brašna  
1 kašičica soli 
1 kašičica bibera 
1 kesica praška za pecivo 
malo peršuna 
200 g tvrdog sira 

Priprema: 

Na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, pa poslije minut, dva dodajte sitno sjeckani krompir. Poklopite i pržite par minuta, a onda dodajte kupus isjecečen na trake, kao i rendanu mrkvu i sjeckanu papriku. Promešajte i poklopite, pa kuhajte dok povrće ne omekša. Začinite i promiješajte, pa poklopite i još kratko kuhajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i jogurt, ulje, brašno, so, biber, prašak za pecivo i peršun. Dobro sjedinite, pa pomiješajte obe smjese. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite