ZAŠTO ARAPKINJE U 6. DECENIJI IZGLEDAJU KAO DJEVOJČICE, DOK NAŠE ŽENE U 30-oj GUBE SJAJ: Tajna je u ovih 5 stvari

Praktična žena
ZAŠTO ARAPKINJE U 6. DECENIJI IZGLEDAJU KAO DJEVOJČICE, DOK NAŠE ŽENE U 30-oj GUBE SJAJ: Tajna je u ovih 5 stvari
-

Arapkinje su poznate kao žene koje paze na svoj izgled, a postoji 5 načina na osnovu kojih to rade

Naučnici su sproveli istraživanje zahvaljujući kojem su saznali da arapske žene imaju najnjegovaniju kožu. Zbog ovih 5 pravila one izgledaju mladoliko i u šestoj deceniji:

5. Guste obrve

Arapske dame imaju guste obrve koje neguju specijalnim uljima. One će rijetko kada posegnuti za pincetom i njihove obrve su mahom prirodne čak i u poznim godinama.

4. Ajlajner

Arapkinje jedino što pokazuju svijetu su njihove oči i one su često uokvirene crnim ajlajnerom koji dodatno ističe njihov mistični pogled.

3. Posjeta hamamu

Orjentalne kupke savršeno čiste kožu i uklanjaju toksine iz tijela. Kada se žena znoji, gornji i oštećeniji sloj kože se uklanja, što daj e dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću koži lica i tela.

2. Njega zuba

Arapkinje uvijek imaju sniježno bijele zube, a razlog leži u jakoj oralnoh higijeni. Mnogi smatraju da je pranje zuba došlo u Evropu iz arapskih zemalja. Oni se trude da higijenu zuba održe prirodnim sredstvima.

1. Kvalitetna kozmetika na bazi ulja

Arapkinje preferiraju prirodnu kozmetiku za negu kože i kose. Da bi im kosa bila sjajna i duga one je mažu specijalnim uljima. Isto važi i za tijelo koje mažu i masiraju sa maslinovim uljem. Ulje tamjana, ružino i bademovo ulje smiruje kožu čineći je njegovanom i zdravom.

(Stil)

Ne propustite