OPRALA JE KOSU SODOM BIKARBONOM I ŠOKIRALA SE KAD JE VIDJELA REZULTAT: U šampon je stavila 2 namirnice koje svi imamo

Praktična žena
OPRALA JE KOSU SODOM BIKARBONOM I ŠOKIRALA SE KAD JE VIDJELA REZULTAT: U šampon je stavila 2 namirnice koje svi imamo
-

Blogerka je napravila šampon od sode bikarbone i oduševila se efektom - tvrdi da joj je kosa postala mnogo blistavija.

Blogerka po imenu Sonet Laubert dugo je imala problem sa lošom i oštećenom kosom, dok je razmišljala da se ošiša na kratko kako bi riješila problem. Međutim, eksperimentisala je i otkrila trik uz pomoć kojeg je preporodila kosu.

Naime, u šampon je ubacila jeftinu namirnicu koju svaka kuća ima, a riječ je o sodi bikarboni koja ima višenamjensku primjenu.

"Šokirala sam se shvativši koliko je moja kosa počela bolje izgledati otkad, umjesto klasičnih, koristim šampon napravljen od soda bikarbone. Osim što zaista blista, nije izložena štetnim hemikalijama kojih u kozmetičkim proizvodima s mirisom može biti čak više od 4000, što je zastrašujuće. Osim toga, ti šamponi uklanjaju prirodna ulja s vlasi pa ga vlasište pojačano proizvodi." - opisala je svoje iskustvo blogerka za portal mbg.

soda-bikarbona-ca-800-01

Blogerka je sama napravila šampon od sode bikarbone, uz vrlo jednostavan postupak.

Soda bikarbona se pomiješa s vodom u razmjeri 1:3, znači na jednu količinu sode idu tri vode. Na primjer, za kosu dužine do ramena dovoljno je dvije do tri kašike sode. Smjesa se nanese na suhu ili mokru kosu od korijena prema krajevima i ostavi 1 - 2 minuta, a zatim se ispere vodom.

Ne propustite