KAKO SE PRAVI PODVARAK, KORAK PO KORAK: Recept sa kojim ne možete da pogriješite

Praktična žena
KAKO SE PRAVI PODVARAK, KORAK PO KORAK: Recept sa kojim ne možete da pogriješite
Kada dođu hladniji zimski dani, jela od kupusa su nam među omiljenijima.

Kada dođu hladniji zimski dani, jela od kupusa su nam među omiljenijima.

Kada su u pitanju jela sa kupusom, podvarak spada u najpopularnije ideje za ručak u našem narodu.

Iako je potrebno malo vremena da jelo bude gotovo, velika prednost je što je za njegovu pripremu potrebnu malo sastojaka, koje uglavnom imamo kod kuće, pogotovo kada naiđe hladan zimski period. 

 

Osim toga, kada ga pripremite, ne morate da razmišljate o ručku narednih nekoliko dana.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
suho meso, i meso po izboru
1 glavica crnog luka
Mast
Lovorov list po ukusu
Biber po ukusu
Aleva paprika po ukusu
 

Priprema:

Prvo isjeckajte kupus na tanke rezance.

Suho meso ili koje ste već pripremili za podvarak i isperite vodom.

U posudu u kojoj ćete pripremati podvarak, poređajte kiseli kupus, pa meso naizmijenično dok ne potrošite cijeli materijal.

Onda sipajte vodu toliko da pređe nivo kupusa i mesa, poklopite posudu i pustite da provri.

Kada proključa, stišajte vatru i pustite da se krčka dok kupus ne omekša, a meso može da se lako skida sa kostiju. 

U posebnoj posudi propržite na maslu crni luk i meso, a potom stavite u posudu u kojoj se sprema podvarak.

Dodajte malo vode i začina po ukusu, pa ostavite da se još malo krčka. 

 

( GLOSSY )

Ne propustite