1 SASTOJAK VAM TREBA: Očistite tuš kabinu - IMA DA SE CAKLI KAO NOVA

Praktična žena
1 SASTOJAK VAM TREBA: Očistite tuš kabinu - IMA DA SE CAKLI KAO NOVA
-

Vjerovatno vam je već dosadilo da vrata tuš kabine brišete svaki put kada se istuširate pa uklanjanje skorjelih ostataka sapuna i kamenca koji se sakupljaju na staklu zna da bude mukotrpan posao.

Uz to, te naslage mogu trajno da oštete staklo, pa vrata treba očistiti čim primijetite da ‘magla’ počinje da se pojavljuje, a to možete uraditi veoma efikasno s nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

Pomiješajte destilovano alkoholno sirće s destilovanom vodom u odnosu 3 prema 1, stavite u posudu u mikrotalasnu pećnicu na 60 sekundi.

Nakon što se tečnost ohladi, sipajte je u bocu s raspršivačem. Ako želite da izbjegnete opori miris sirćeta, dodajte u mješavinu nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Na staklo tuš kabine nanesite sloj rastvora, ravnomjerno pokrivajući cijelu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dole obrišite staklo krpom od mikrovlakana.

Nakon toga, možete krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste bili sigurni da preostala vlaga isparava s površine stakla,  savjetuje Real Simple.

 

Ne propustite