KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE TIJESTO ZA PICU: Tajna savršene podloge je u jednom sastojku koji već imate u kuhinji

Praktična žena
KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJE TIJESTO ZA PICU: Tajna savršene podloge je u jednom sastojku koji već imate u kuhinji
-

Evo kako da napravite najbolje tijesto za picu, koje će biti vazdušasto i mekano kao duša.

Svi znamo da je testo zapravo najbolji i najvažniji dio pice, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvek imamo u frižideru.

Reč je o jogurtu. Pomoću ove namirnice vaše tijesto za picu će biti savršeno. Zato smo za vas pripremili recept za tijesto sa jogurtom, a rezultat će vas oduševiti. Najbolje bi bilo da ukoliko imate vremena, zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji u frižideru cijelu noć.

Sastojci:

250 ml jogurta
600 g brašna
1 kesica suhog kvasca
100 ml ulja
50 ml vode
1 kašičica soli
prstohvat šećera

Priprema:

U manju šerpu ili džezvu sipajte jogurt, pa ga zagrejte tako da bude mlak. Sklonite posudu sa ringle, pa jogurt sipajte u posudu zajedno sa kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna. Sve pomiješajte i ostavite da se kvasac aktivira 15 minuta. Prekrijte posudu krpom ili aluminijumskom folijom. Kada kvasac naraste, dodajte ulje i so, pomiješajte, a onda malo po malo dodajte brašno. Umijesite tijesto, da bude takvo da se odvaja od zidova posude. Oblikujte tijesto u pogaču i ostavite pola sata da odstoji u posudi, prekriveno krpom. Nakon toga tijesto se spremno možete ga razvući oklagijom i poređati sastojke za picu, piše Stvar ukusa.

Ne propustite