U MLJEVENO MESO DODAJTE JEDAN SASTOJAK I ODMAH POSTAJE UKUSNIJE: Sve vrijeme pripremate pogrešno

Praktična žena
U MLJEVENO MESO DODAJTE JEDAN SASTOJAK I ODMAH POSTAJE UKUSNIJE: Sve vrijeme pripremate pogrešno
Puno je recepata sa mljevenim mesom ima puno, a najčešće se spremaju pljeskavice, ćufte ili faširane šnicle. Svaka domaćica dodaje neki sastojak za koji misli da će meso učiniti sočnijim, ali trik je vrlo jednostavan. 

Puno je recepata sa mljevenim mesom ima puno, a najčešće se spremaju pljeskavice, ćufte ili faširane šnicle. Svaka domaćica dodaje neki sastojak za koji misli da će meso učiniti sočnijim, ali trik je vrlo jednostavan. 

Dodajte u njih bujon i šta god budete pravili od mljevenog mesa biće sočno i aromatično. Ako nemate spreman bujon, nemojte da ga mijenjate vodom, nego ga napravite na brzinu. 

Pomiješajte vrelu vodu sa kockom supe i kada se potpuno rastvori bujon je spreman, piše Stvarukusa.rs.

Evo kako se koristi ovaj praktičan dodatak jelima.

U mljeveno meso koje ste začinili sipajte bujon (1 šolja na 1 kg mljevenog mesa) i dobro sjedinite. Nakon toga pokrijte posudu providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 30-40 minuta. 

Ne propustite