SAVRŠEN IZBOR ZA GURMANSKI RUČAK KOJI SE LAKO SPREMA: Rolat od mesa i gljiva će oduševiti sve!

Praktična žena
SAVRŠEN IZBOR ZA GURMANSKI RUČAK KOJI SE LAKO SPREMA: Rolat od mesa i gljiva će oduševiti sve!
Malo mljevenog mesa, šampinjona, luka i još nekoliko sastojaka bit će dovoljno da napravite savršen rolat Ako ste se pitali šta danas napraviti za ručak, rolnica od mesa i gljiva je pravi izbor.

Malo mljevenog mesa, šampinjona, luka i još nekoliko sastojaka bit će dovoljno da napravite savršen rolat
Ako ste se pitali šta danas napraviti za ručak, rolnica od mesa i gljiva je pravi izbor.

SASTOJCI:

600 g mljevenog miješanog mesa
200 g šampinjona
srednja glavica crnog luka
dva čeha bijelog luka
kašika ulja
četiri kašike kečapa
60 g prezla
80 ml mlijeka
dva jaja
so, biber, peršun

PRIPREMA:

Gljive nasjeckajte što sitnije. U većoj šerpi na zagrejanom ulju propržiti seckani luk, pa dodati bijeli luk i mešati još minut. Zatim dodajte nasjeckane šampinjone, posolite i pobiberite, pa dinstajte desetak minuta, da ispari tekućina koju puštaju gljive. Zatim pomiješajte kečap i začine, pa prebacite u činiju. Pomješajte prezle i mlijeko, dodajte u činiju sa pečurkama, zatim dodajte jaja i mljeveno meso. Dodati još malo soli, bibera i peršuna, pa sve dobro promješati. Prebacite u podmazan pleh, formirajte veknu i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 50-60 minuta.

Ne propustite