TRIK ZA NAJUKUSNIJE KESTENJE, EVO ŠTA TREBATE URADITI PRIJE PEČENJA: Gulit će se bez problema

Praktična žena
TRIK ZA NAJUKUSNIJE KESTENJE, EVO ŠTA TREBATE URADITI PRIJE PEČENJA: Gulit će se bez problema
,

Početak jeseni je rezervisan za kestenje, a pomoću jednostavnog trika ispecite ga savršeno.

Jesen miriše na kesten, bundevaru i pitu sa jabukama. Ovi tri specijaliteta su obavezna ako želite da uživate u jesenjim večerima, a ne zna se šta je ljepše. Gušt je i kada se kesten kupi na ulici, jer ko će odoleti tom mirisu, ali takođe kada ga napravite kod kuće za manje para možete više da pojedete.

Osim što je ukusan, kesten je i jako zdrav. Izuzetno je bogat vitaminom C, kao i folatima, što je prilično retka, ali jedinstvena osobina za orašaste plodove i sjemenke. Kao i ostali orašasti plodovi, i kesten je bogat izvor mononezasićenih masnih kiselina, a studije pokazuju da mononezasićene masti u ishrani pomažu u smanjenju ukupnog, kao i lošeg holesterola i povećavaju nivo dobrog holesterola u krvi.

Pored toga, kestenje je bogato i mnogim važnim grupama vitamina B-kompleksa, a to nije sve, odličan je izvor minerala. 

Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici. Sve što treba da uradite je da kestenje zasiječete nožem u obliku krsta  i potopite u vodu na pola sata i da posolite sa kašičicom soli. To što kesten stoji u vodi pomoći će mu da malo omekša i da se kasnije bolje ispeče.

Nakon toga dobro procijedite i poređajte u pleh. Pecite na 230°C oko 25-30 minuta, što bliže gornjem grijaču. Izvadite i ostavite pokriveno 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite