Kako od viška povrća u frižideru napraviti fine namaze

Kuharica
Kako od viška povrća u frižideru napraviti fine namaze
Od viška luka dobije se fina marmelada. Tu je nekoliko recepata, ali namaze možete raditi od puno vrsta povrća pa kombinirajte

Domaći ajvar


Sastojci: 
3 kg paprike, 3 kg patlidžana, 6 žlica koncentrirana octa, 3 dl ulja, 8 dag soli
Priprema: 
Pecite paprike i patlidžane u vrućoj pećnici oko 15 minuta. Izvadite ih, stavite u manju posudu, pokrijte i pustite da se pare. Nakon što je pečeno povrće odstajalo 10 minuta, ogulite ih, očistite i sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite u veću posudu, pa dodajte octa, ulja i soli i kuhajte uz stalno miješanje oko pola sata. Pečeni ajvar stavite u staklenke i kuhajte ih na pari 20 minuta. Možete ih zatvoriti celofanom i staviti u zagrijanu pećnicu na 120°, oko 15 minuta. 

Ne propustite