"Ovaj pokret neće stati": Nakon što je dom Martin Luther Kinga bombardovan, on je ODBIO ODUSTATI!

Vremeplov
"Ovaj pokret neće stati": Nakon što je dom Martin Luther Kinga bombardovan, on je ODBIO ODUSTATI!
.

Nekoliko minuta nakon 21:00, u noći na 30. januara 1956, segregacionista parkirao je svoj automobil ispred skromnog župnog doma sa bijelim daskama velečasnog Martina Luthera Kinga mlađeg u Montgomeryju u državi Ala. U sjeni je čovjek hodao. popeo se na pet stepenica do ulaznih vrata i na trem stavio štap dinamita, opisuje The Washington Post.

From the Archives: Martin Luther King's Dream Today – The Living Church

(The Living Church)

Kingova supruga Coretta Scott King i kolegica pripadnica baptističke crkve Dexter Avenue, Mary Lucy Williams, bile su u dnevnoj sobi kad su čule buku na trijemu, navodi se u izvještaju Montgomery Advertiser od 31. januara 1956. Dvije žene otrčale su u pozadinu kuće, u kojoj je spavala novorođena kći Kingsa, Yolanda.

Nekoliko sekundi kasnije, dinamit je eksplodirao, eksplodirajući prozore, rastrgavši ​​rupu na trijemu, usitnjavajući podne daske i probijajući se kroz stub trijema koji je držao kuću u mirnoj ulici u Alabami.

U vrijeme bombaškog napada, King je upravo proslavio svoj 27. rođendan. Bio je pastor baptističke crkve Dexter Avenue u Montgomeryju 19 mjeseci. I počeo je voditi bojkot autobusa u Montgomeryju, pokret organiziran nakon hapšenja Rose Parks nakon 1. prosinca 1955. godine zbog odbijanja da napusti sjedište autobusa bijelcu.

Izvor: The Washington Post

Ne propustite