ŠTA SADA RADE NEKAD NAM OMILJENI FUDBALERI? Od pokeraša, glumaca, pilota, kečera do državnog lidera i tatto majstora

Vremeplov
ŠTA SADA RADE NEKAD NAM OMILJENI FUDBALERI? Od pokeraša, glumaca, pilota, kečera do državnog lidera i tatto majstora
,

Među zaljubljenicima u fudbal često vlada mišljenje da nakon završetka karijere nekad slavni fudbaleri vode lagodan život jer su tokom igračkih dana zaradili toliko novca, a pogotovo se tu misli na posljednjih 10-ak godina kada fudbaleri zarađuju, blago rečeno, nemoralne pare, da su osigurali nekoliko koljena svojih potomaka.

Realno, većina ih i uživa do kraja života ne radeći ništa i živeći reklama i sponzora koji ih često prate i godinama nakon završetka fudbalske karijere.

Međutim, nije uvijek situacija tako blistava. Neki su zbog rastrošnosti, pogrešnih ulaganja, kocke, brojnih ovisnosti ostali bez ičega, pa su se nakon karijere morali uhvatiti ozbiljnog posla kako bi preživjeli. Drugi ipak nisu imali tih problema, ali su svejedno željeli da se dodatno nadograde, školuju, uspiju u nekoj drugoj oblasti i budu korisni društvu poslije fudbalske karijere.

I mnogi su itekako uspjeli na nekim novim poljima i to na profesionalnom nivou, neki su postali i uspješni političari (slavni golgeter Milana George Weah dogurao je do predsjedničke fotelje Liberije), otkrivši tako u kasnim tridesetim neke dotad svoje neotkrivene talente. Da bi se nabrojali svi oni čija su zanimanja poslije fudbala vrijedna pažnje, trebalo bi barem desetak novinskih strana. Mi ćemo spomenuti neke, po našem izboru, bivše fudbalere od kojih se po okončanju karijere nisu očekivala neka zanimanja.

Ne propustite