TAČKA ZA VELIKU NUŽDU: Pritisnite OVDJE i riješite probleme sa probavom

Porodica i zdravlje
TAČKA ZA VELIKU NUŽDU: Pritisnite OVDJE i riješite probleme sa probavom
.

Ovo je najbrži i najefikasniji ''laksativ'' ikad..

Zatvor je većinom privremen te se većinom lagano liječi. Razlozi zatvora su neadekvatan unos tekućine ili dehidracija, nedovoljna količina vlakana u prehrani, odgađanje obavljanja stolice, nedostatak tjelesne aktivnosti, hemeroidi, upalna bolest crijeva...

Kako bi se metabolizam ubrzao, potrebno je više kretanja te konzumacija namirnica bogatih vlaknima. Povećana količina tekućine također pomaže da se stolica omekša.

Ako ništa od prirodnih lijekova ne djeluje, većinom se propisuju laksativi – lijekovi koji potiču pražnjenje crijeva.

Ali da li ste čuli za jednostavnu metodu koja će isprazniti vaša crijeva momentalno.

constipation-foods-1498578482

Pritisnite tačku koja se nalazi oko dva prsta ispod vašeg pupka. Poslije toga biste u kratkom roku trebali osjetiti potrebu za pražnjenjem crijeva.

Pritisak treba biti snažan, ali ne prejak da boli. Ako osjetite bol, smanjite pritisak te započnite nježno i polako, a potom postupno pojačavajte pritisak.

use-acupressure-for-weight-loss-step-15

Fokusirajte se na disanje jer vas to može osloboditi stresa i boli. Ponekad je potrebno doslovno pet ili deset sekundi. Ukoliko ne bude efekta odmah, nastavite pritiskati jednu do dvije minute.

nadutos-plinovi

Kako kaže Johna Kirkwooda iz Centra za akupresuru, gumb za veliku nuždu ustvari nije smiješan kako zvuči.

“Ta je tačka korisna u mnogim abdominalnim stanjima, bila ona probavne, reproduktivne, menstrualne ili urogenitalne prirode. Masaža se propisuje i za proljev i za zatvor”, kazao je stručnjak za Mirror.

Ne propustite