BOLJA OD BILO KAKVOG KOLAČA: Testirajte svoju hrabrost i napravite SLATKU pizzu!

Deserti
BOLJA OD BILO KAKVOG KOLAČA: Testirajte svoju hrabrost i napravite SLATKU pizzu!
.

Da li ste spremni da se odvažite i napravite slatku pizzu? Ukoliko imate dovoljno hrabrosti i znatiželje, evo kako je možete pripremiti. U tijesto za pizzu umiješajte šećer ili cimet pa premažite slatkim sirupom, ukrasite voćem i ukusan desert je spreman oduševiti sve od velikih i malih.

Sam naziv pizza prvi put je zabilježen davne 997. godine u Gaeti, rimskoj provinciji između današnjeg Rima i Napulja, a vjeruje se da je naziv izvedenica riječi "pinsa", pinca. Tijesto za slatku pizzu priprema se isto kao i za slanu, uz dodatak malo šećera, po želji cimeta u prahu, čokolade u prahu, a možete umiješati i šaku mljevenih orašastih plodova.

No nije nužno jer postoje verzije slatkih pizza u kojima se toplo pečeno tijesto prelije medom i posipa sjeckanim orašastim plodovima. 

a549308a05485f784afa

Toplu vodu kod pripreme tijesta možete zamijeniti mlijekom. Tijesto možete nadjenuti sa slatkim sastojcima kad je već pečeno, ali ga u nekim kombinacijama možete premazati i sirovog. Mascarpone i ricotta sir, puding i druge slatke kreme mogu se peći. Kad se ispeku s nadjevom, pizze možete posipati čokoladnim mrvicama i ukrasiti ploškama voća.

45626314-1034926493352307-6121846861012664320-o

Prije nego što ga posložite na pečene pizze, možete ploške ispeći na grill tavi ili roštilju. Polovice marelica premažite medom i stavite na grill tavu te prepecite s obje strane. U mjesto gdje je bila koštica umetnite cijeli tostirani lješnjak i posložite po pizzi. Mljeveni cimet i đumbir neka preuzmu ulogu origana, a med zamijeni maslinovo ulje. Iskoristite ulja orašastih plodova, kokosovo ulje, maslac od kikirikija ili badema, pa njima premažite pećena tijesta. Marmelade, gotovi čokoladni i karamel namazi, idealni su za pripremu slatkih verzija pizze.

 

Ne propustite