SLATKI UŽITAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo kako se pravi Ruska čupava torta

Deserti
SLATKI UŽITAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Evo kako se pravi Ruska čupava torta
.

Jedna kuharica odlučila je podijeliti recept za tortu koja je, kako kaže, oduševila svakoga ko ju je probao. Evo šta ona kaže o pripremi:

-Recept za rusku čupavu pitu pronašla sam u jednoj maloj, zanimljivoj knjižici s receptima i odmah mi je zapeo za oko. Također ga pod ovim nazivom možete pronaći i na netu i postoji nekoliko varijanti s manjim razlikama. Ja sam od svakog recepta uzela ono što mi se najviše sviđalo i pretočila to u jedan. Moram priznati da sam oduševljena rezultatom! Pita nije onakva na kakve smo navikli, ali vrlo je zanimljiva, ponajviše zbog svog izgleda. Kontrast koji joj daje tamno čokoladno prhko tijesto vrlo je efektan, a okus je naprosto fenomenalan.

130cc5be6ec3addc6bea

 

Tijesto: 400 g brašna, 250 g maslaca, 200 g šećera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 40 g kakaa

Nadjev: 500 g svježeg posnog sira (ja koristim Lidlov posni sir, Pilos), 1 vanilin šećer, 250 g šećera, 150 g otopljenog maslaca, 1 prašak za puding vanilija

Priprema:

Tijesto podijelite na tri dijela. Zamijesite prhko tijesto i stavite na hlađenje, a za to vrijeme pripremite nadjev. Otopite maslac i u njega umiješajte ostale sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Jedan dio tijesta razvaljajte u krug veličine promjera kalupa istavite ga na dno kalupa, koji ste prethodno namastili. Drugi dio upotrijebite tako da njime obložite stranice kalupa, da dobijete "ogradu". Zatim izlijte nadjev preko tijesta i preostali, treći dio tijesta trgajte na komadiće i stavljajte na nadjev. Pitu pecite oko sat vremena na 160 stupnjeva. Režite ohlađeno, kako bi se nadjev stisnuo do kraja i ako želite, pospite šećerom u prahu.

 

Ne propustite