IMATE LI DLAKA NA BRADI I VRATU: Rastu vam zbog OVA TRI RAZLOGA, bit ćete iznenađene!

Praktična žena
IMATE LI DLAKA NA BRADI I VRATU: Rastu vam zbog OVA TRI RAZLOGA, bit ćete iznenađene!
.

Kosa je veoma važna svakoj ženi! Veoma je važno da je gusta i njegovana. Međutim, nijedna žena nije oduševljena dlakama na licu.

Ove dlake izluđuju žene, naročito ako moraju svakodnevno da se pobrinu za njih. Međutim, žene se najčešće fokusiraju na estetski momenat, a zapravo je mnogo važniji medicinski aspekt rasta ovih dlaka.

OVIH 7 NAMIRNICA ĆE ZAŠTITTI VAŠU GUŠTERAČU: Smanjuju rizik od RAKA PANKREASA!

dlake4

Da li su dlake na bradi normalna pojava, ili ipak nije?

podbradak3

Potpuno je normalno imati po neku dlaku na bradi. Međutim, ukoliko ih ima mnogo, mogu ukazivati na zdravstveni problem. Ukoliko primijetite pojačanu maljavost i bilo šta što je netipično za dlake na licu, treba da se konsultujete sa ljekarima.

brkovi

Razlog br. 1: GENI

Malo veća dlakavost na bradi može biti posljedica genetskih preduslova. Ukoliko je isti problem imala vaša majka ili  baka, ne treba da brinete.

dlake2

Razlog br. 2: HORMONI


Stvar je vrlo prosta. Ukoliko imate viška muških polnih hormona, očekujte pojačanu maljavost, pa čak i na bradi. Da biste riješili ovaj problem, morate se konsultovati sa ljekarom i uzimati propisanu hormonsku terapiju.

dlake

Razlog br. 3: STAROST

Ukoliko se prve dlake na bradi pojave tokom menopauze, to je siguran znak da se radi o pratećim simptomima. Međutim, situacija može da se stabilizuje vremenom. Do tada, depilirajte dlake, kako biste kožu lica održavali glatkom.

dlake3

(novi.ba/likemag.rs)

ŽELUDAC VAM JE U OPASNOSTI: Čim primijetite OVE SIMPTOME posjetite ljekara DOK NIJE KASNO!

Ne propustite