UŽIVAJTE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI: Domaća NUTELLA od koje RASTU ZAZUBICE!

Deserti
UŽIVAJTE BEZ GRIŽNJE SAVJESTI: Domaća NUTELLA od koje RASTU ZAZUBICE!
.

Virtualnim svijetom kruže mnogi recepti ovog nezaobilaznog namaza od lješnjaka. Naravno da nijedan ne može biti isti kao original.  Ali ono najbolje što nam malo naše volje i vremena može pružiti jeste odličan, čokoladan, sjajan namaz od lješnjaka, upravo ono što Nutella jeste.

Neki će u njemu pronaći pronaći Nutellu, neki neće jer svaki je poseban na svoj način, o ukusima se ne raspravlja. Kod pripreme domaće Nutelle odlično je to što je možete personalizirati dodavanjem kokosovog ili lješnjakovog ulja, pokojom kašikom arome vanilije ili izborom mliječne čokolade s okusom.
Glavna baza Nutelle su lješnjaci, koji su se sasvim slučajno našli u ovom receptu kada se on stvarao davne 1940. godine.

Sastojci:

100 g lješnjaka
100 g mliječne čokolade sobne temperature
200 g tamne čokolade (za kuhanje ili s minimalno 70% kakaa)
150 g šećera u prahu
1,5 dl punomasnog mlijeka (3,2% m.m.)
1 dl suncokretovog ulja (može i biljno, lješnjakovo, kokosovo)
1 vanilin šećer

Domaća Nutella

Priprema:

Lješnjake posložite na masni papir u tepsiju i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva – 15 minuta, Svakih 5 minuta lješnjake promiješajte da se ravnomjerno ispeku. Nakon što su gotovi potrebno ih je ohladiti.
Pečenim lješnjacima ogulite ljusku.
U mlinu za kafu ili blenderu sameljite lješnjake u što finiju pastu sličnu maslacu ili nekom drugom namazu (oko 3 minute). Ukoliko ste lješnjake mljeli u mlinu za kafu prebacite ih u blender, dodajte im šećer u prahu i kratko izmiksajte.

Tamnu i mliječnu čokoladu isjeckajte na jako sitno i dodajte u blender. Opet izmiksajte.

Get some heat with with your sweet in this Spicy Chocolate Chili Pepper Bark! You'll never want junky store bought again!

Dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i opet miksajte sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
Smjesu stavite u posudu i kuhajte na pari stalno miješajući drvenom do željene gustoće.

Namaz ulijte u suhu zagrijanu teglicu, ostavite da se potpuno ohladi i onda ga zatvorite poklopcem. Naravno, možete ga jesti i odmah dok je topao. Čuvajte na hladnom mjestu.

 

Homemade Nutella: Just 6 ingredients blended to hazelnutty-chocolatey bliss, vegan, and gluten-free!  You need this in your life.

Ne propustite