Pita od BUNDEVE! Idealna poslastica za HLADNE DANE
Pita od bundeve
Sastojci:
150 g pšeničnog brašna
150 g raženog brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 g cimeta
1 jaje
70 g sjemenki bundeve
Fil
300 g pirea od bundeve
300 g krem sira
100 g šećera
1 vanilin šećer
sok 1 limuna
4 jaja
Pomiješajte oba brašna, dodajte 200 g maslaca, šećer, vanilin šećer, cimet i jaje, zamijesite glatko tijeso. Umiješajte u tijesto 50 g sitno sjeckanih sjemenki bundeve.
Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 4 cm veće od okruglog kalupa. Prebacite tijesto u kalup premazan maslacem, odstranite višak tijesta preko rubova, izbodite tijesto čačkalicom ili viljuškom, pokrijte aluminijskom folijom, pecite na 180 °C 15 minuta.
Za fil ogulite bundevu, odstranite koštice, narežite na kocke, pecite na plehu na 170 °C oko 15 minuta, napravite pire. Da biste dobili 300 g pirea potrebno je 600 – 800 g bundeve. Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte pire od bundeve, krem sir i limunov sok, sve to dobro sjedinite.
Maknite s tijesta aluminijsku foliju, rasporedite fil, vratite u rernu još 25 minuta, ugasite rernu i ostavite pitu u toploj rerni. Prije posluživanja dekorirajte sjemenkama bundeve.
Poslužite uz čaj.
Prijatno!
PIO JE OVO I DOŽIVIO DUBOKU STAROST: Napitak od kojeg se mršavi, on PODMLAĐUJE, a evo šta još MOŽE!