Lješnik fantazija: Jednostavna za pripremu, odlična za sve prilike

Deserti
Lješnik fantazija: Jednostavna za pripremu, odlična za sve prilike
.

Fenomenalna torta, jednostavna za napraviti, a možete te služiti za svaku priliku.

ll

Evo šta vam je potrebno:

tttt

- Kora: Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vodu i umutiti mikserom. U umućeni smjesu dodati brašno, lješnike i kakao pa sve lagano sjediniti varjačom. Smjesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 15-ak minuta. Ostaviti koru da se ohladi.


- Preliv za koru: Šećer preliti sa vodom i kuhati na laganoj vatri dok ne provri i šećer se ne otopi. Ohlađenu koru izbockati nožem i preliti sa vrelim prelivom, ostaviti da se ohladi i kora da upije preliv.

 
- Fil: Odvojiti malo mlijeka i u njemu razmutiti puding, ostatak mlijeka staviti sa šećerom da provri. U provrjelo dodati razmućenu smjesu i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi.

 
- Margarin umutiti pjenasto pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom.

 
- Pripremljen fil nanijeti na koru.


- Glazura: Čokoladu otopiti sa malo ulja pa preliti preko kolača i posuti sa mljevenim lješnicima. Kolač ostaviti da se stegne.

 
- Stegnut kolač sjeći na parčiće željene veličine.

Ne propustite