Bit ćete nam zahvalni: Uz OVE TRIKOVE vaše će namirnice biti svježe duže vrijeme!

Praktična žena
Bit ćete nam zahvalni: Uz OVE TRIKOVE vaše će namirnice biti svježe duže vrijeme!
.

Svaki dan jedemo različitu hranu i često namirnice kupujemo unaprijed. Kako vrijeme prolazi, često vidimo blijedi peršin ili pljesnivi kruh.

Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da namirnice traju puno duže.

Kruh

c1

Kruh bi trebalo zaštitit od zraka, tako da dugo ostatane svjež. Čuvajte ga  u vrećici ili u posebnoj kutiji.

Kiselo vrhnje i jogurt

c2

Ti se proizvodi obično prodaju u plastičnim posudama prekrivenim folijom koja se lako otvara. Na  duže vrijeme čuvajte kiselo vrhnje i jogurt tako da stavite aluminijsku foliju na vrh. Ali pobrinite se da se ovi proizvodi drže daleko od luka, češnjaka i citrusa jer mogu apsorbirati njihove mirise.

Sir

c3

Šnite se ne mogu dugo zadržati svježe, ali možete koristiti ovaj jednostavan trik. Stavite sir u staklenu posudu, stavite kocku šećera na vrh i pokrijte ga. Šećer će usporiti oksidaciju proizvoda.

Peršin

Da biste održali svježinu peršuna, možete ga pohraniti na neobičan način. Sjecki peršin i stavite u posude za led. Izlijte malo vode u njega i zamrznite ga. Kad vam je potrebno, upotrijebite kocke.

 Limun

c5

Držite limune u hladnjaku omotane u papir koji će apsorbirati dodatnu vlagu i sprječiti truljenje. Držite svaki limun odvojeno zamotan u slučaju da je jedan loš, ostali će ostati netaknuti. Možete staviti izrezan limun  na tanjur sa šećerom ili solom, pokrijte ga staklom i umotajte u plastiku.

Mrkva

c6

Da biste bili sigurni da se mrvice neće pokvatiti i ostati ukusne i hrskave, uklonite vrhove. Zatim dobro operite mrkvu, zamotajte ih u mokar ručnik i stavite ih u hladnjak. Druga mogućnost je staviti mrkve u teglu vode i držati u hladnjaku. Ako primijetite da voda postaje mutna, promijenite je.

Gljive

c7

Pratite datum isteka gljiva koje kupujete. Trebali biste ih prebaciti iz pakovanja u kojem ste ih kupili, u papirnatu vrećicu. Ako je nemate, samo stavite salvete na dno bile kojeg posude ili kutije, stavite gljive i prekrijte salvetama

Luk

c8

Držite svoj luk u najlonkama. Ali svakako pripazite da nakon svakog luka bude čvor. Pohranjivanjem na ovaj način, možete zadržati luk 9 mjeseci!

Banane

c9

Zamotajte gornji dio banana prozirnom folijom. To će vam omogućiti da budu svježe 3 do 5 dana duže nego obično.

Zeleni luk

c10

Možete zamrznuti zeleni luk u plastičnoj bočici. Tako će, kada ga odmrznete, biti svjež kao na dan kada ste ga kupili.

Ne propustite