Prirodni lijek: Ovaj moćni napitak LIJEČI ASTMU, HOLESTEROL I ANEMIJU!

Porodica i zdravlje
Prirodni lijek: Ovaj moćni napitak LIJEČI ASTMU, HOLESTEROL I ANEMIJU!
.

Ukusno i zdravo, ovo piće može liječiti astmu, holesterol i anemiju. Saznajte ispod kako ga pripremiti i sve njegove prednosti.

Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, jednostavno zbog egzotičnih listova. Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo voće ne može podnijeti nisku temperaturu.

Pijte za liječenje astme, holesterola i anemije

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebali znati da su sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama  kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine. Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima.

Recept:

Sastojci:

-40 smokvi

-ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenomoko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrirati njihove osobine.

Upotreba:

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.

 

Ne propustite