ONA VIŠE NIKADA NEĆE NOSITI GRUDNJAK: Ovaj razlog će vas ZABRINUTI

Praktična žena
ONA VIŠE NIKADA NEĆE NOSITI GRUDNJAK: Ovaj razlog će vas ZABRINUTI
.

Navodno, hodanje bez grudnjaka unapređuje tonus i podržava tkivo dojke, a nošenje grudnjaka od ranih godina ne podupire grudi, ublažava bolove u leđima ili spriječava progib dojki, mišljenja je sportski naučnik i profesor na Univerzitetu u Francuskoj Jean Denis Roulin. 

On je predstavio  petnaestogodišnje istraživanje utjecaja grudnjaka na 330 dama dobi od 18 do 35 godina. 

Njegova grupa naučnika je otkrila da dame koje nisu koristile grudnjak imaju bolja poprsja. 

Maria Orr iz Guardiana je napisala: Jean Denis Roulion, profesor sporta na Univerzitetu u Besanconu, proveo je 15 godina proučavajući anatomiju 330 žena, i došao je do zaključka da su grudnjaci lažna potreba.

grudnjak2

On procjenjuje da “medicinski, fizički, anatomski grudi neće dobiti nikakvu korist zato što im je uskraćena gravitacija”. 

Ali, žene ne nose grudnjake iz medicinskih, fizičkih ili anatomskih razloga. Nosimo ih iz estetskih i praktičnih razloga. 

Grudnjaci spriječavaju grudi se nemirno kreću i dozvoljavaju nam da zaboravimo na njih. U suprotnom, uzimali bi ih u ruke svaki put kad bi pokušali da zaustavimo lift.

Rouillon kaže da njegovo istraživanje pokazuje bradavice žena u dobi od 18 do 35 godina s razmakom od 7 mm kad ne nose grudnjak. On ne razumije da je jedna od dobrih stvari kod grudnjaka da rijetko morate razmišljati o tome gdje su vam bradavice. Žene su dovoljno prestrašene zbog svojih grudi. 

Posljednja stvar koja nam treba je neki glupi osjećaj koji nam govori da moramo razmišljati o njima i njihovom blagostanju.

 

 

 

Ne propustite