RECEPT

TOPI I NAJVEĆI STOMAK: Svaki gutljaj ovog finog soka ‘prži’ salo

Objavljeno:24.04.2018 - 10:39
A A A Times Arial

Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenu želju za ugljikohidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta. 

Konzumiranjem cimeta lučimo inzulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage. 

cimet

Uzimanjem samo pola kašike cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg holesterola, pokazala su istraživanja. 

Također, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje triglicerida. 

Kombinacijom jabuke i cimeta odlično reguliramo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.

sok-i-jabuke

Sastojci:

– 1 jabuka
– 1 štapić cimeta (ili 1 kašika cimeta u prahu)
– oko 1,5 do 2 litra prokuhane vode

Priprema:

Izrežite jabuku na kriške, dodajte štapić cimeta (ili 1 žličicu cimeta u prahu) i zalijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuhane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tijekom dana kad god poželite.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!