Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo
Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od javuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.
Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo
SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD JABUKA:
-pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
-1 kg kiselijih jabuka
-10 dag šećera
-5 dag maslaca maslac
-cimet
-malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
-grožđice
-sladoled od vanilije
PRIPREMA ŠTRUDLE OD JABUKA:
1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.
SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.