Torta od manga i breskve

Deserti
Torta od manga i breskve
.

Za Vas smo pripremili recept za odličnu poslasticu koja će doći kao pravo osvježnje za ove vruće ljetne dane.

Sastojci za biskvit:

- 2 jaja

- 100 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 100 g glatkog brašna

- 50 ml ulja

- 70 ml mlijeka

- 20 piškota

Sastojci za kremu sa breskvama:

- 6 žumanjaka

- 120 g šećera

- 30 ml mlijeka

- 1 vanilin šećer

- 6 listova želatine

- 500 ml vrnja za šlag

- 4 polovice breskve iz kompota

Sastojci za kremu od manga:

- 600 g manga (2-3 komada)

- 50 g šećera u prahu

- 4 lista želatine

- 100 ml svježe cijeđenog soka od narandže

- 100 ml vrhnja za šlag

- listići mente za ukras

1.Za biskvit mikserom pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite miksati. Naizmjenično dodajte brašno i mlijeko, stalno miješajući. Kalup za tortu premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama pa ulijte dobiveno tijesto i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

2.Natopite želatinu u hladnu vodu. Zakuhajte mlijeko. Žumanjke, šećer i vanilin šećer stavite u posudu u kojoj ćete ih kuhati na pari.Dodajte mlijeko u posudu pa pjenasto mutite dok se smjesa ne zagrije do 82 °C. Maknite posudu s pare pa dodajte ocijeđenu želatinu te je, miješajući, otopite i ohladite.

3.Usitnite štapnim mikserom jednu polovicu breskve, a dvije polovice narežite na sitne kockice pa ih umiješajte u kremu.

4.Umutite vrhnje za šlag i dodajte u kremu od breskve lagano miješajući gumenom lopaticom.

5.Stavite biskvit u kalup. Piškotama odrežite vrh s jedne strane i njima obložite kalup. Ulijte kremu od breskve i zagladite površinu pa stavite u hladnjak 2 sata da se stisne.

6.Za kremu od manga namočite želatinu u ledenu vodu. Mango ogulite i narežite na kockice pa stavite u usku, visoku posudu i usitnite ih štapnim mikserom. Narančin sok prokuhajte, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajući otopite. Prelijte usitnjeni mango želatinom pa dodajte šećer i miješajući mikserom ujednačite smjesu. Ovu mango kremu ulijte na stisnutu kremu od breskve pa vratite u hladnjak da odstoji još 6 sati.

7.Prije posluživanja istucite vrhnje za šlag i stavite ga u slastičarsku vrećicu pa ga istiskujte u obliku točkica po torti. Preostalu polovicu breskve narežite na ploškice i njima ukrasite tortu. Ukrašavanje dovršite listićima mente i poslužite.


Savjet: Mango možete kratko prokuhati u soku od naranče pa ga potom dodati u želatinu.​

Ne propustite