Ovim je aplikacijama MOGUĆE ŠPIJUNIRATI VIBER I FACEBOOK

Objavljeno:07.07.2017 - 20:47
A A A Times Arial

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za pozive, tekstualne poruke i općenito razgovore u cijelom svijetu, zbog besplatnih mogućnosti koje nudi korisnicima, no itekako je podložan raznim hakerskim napadima.

Trenutno ga u svijetu koristi više od 250 miliona ljudi, a zabrinjava  činjenica da postoje mnogobrojni softwarei i aplikacije koji služe za špijuniranje tuđih razgovora. Prvenstveno, te aplikacije su namijenjene roditeljima koji žele pratiti aktivnosti djece, ali one su itekako podložne zloupotrebama.

Generalno, nazivaju se SpyApps, a najpoznatija od njih je mSpy, koja nudi širok spektar mogućnosti praćenja.

Ova vam aplikacija dozvoljava da provjerite sve razgovore i poruke, a da pritom ne morate ni biti povezani s drugim uređajem. Alat vam daje sve potrebne informacije o Viber historiji podataka, a može se koristiti i na drugim platformama, prenosi Daily Mail

Pored nje, popularne su još i  TheTruthSpy, SpyEra i Copy9, a sve one će vam ponuditi mogućnosti da nekog koga želite pratite tokom cijelog dana, ukoliko ih zloupotrijebite.

Pored Vibera, špijuniranju su podložne Facebook Messenger i WhatsApp platforma, stoga je neophodno da sve vrijeme budete oprezni i provjeravate sve moguće znakove koji bi mogli govoriti o tome da vas neko prati.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!