7 najboljih filmova koje morate pogledati ovog novembra i decembra

Magazin
7 najboljih filmova koje morate pogledati ovog novembra i decembra
Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim filmovima, donosimo vam 10 prijedloga za gledanje ovog novembra:

Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim filmovima, donosimo vam 10 prijedloga za gledanje ovog novembra:

1. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Daniel Craig se vraća kao Benoit Blanc, briljantni detektiv s ekstravagantnim rječnikom. Kao i u Knives Out, on nanjuši ubicu među grupom bogatih, a ovog puta mjesto radnje je privatno grčko ostrvo, a osumnjičeni (koje glume Ed Norton, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe i drugi) su zaradili svoje milione od tehnologije i društvenih medija.

U kinima u Velikoj Britaniji i SAD-u 23. novembra, a na Netflix-u u inostranstvu 23. decembra

2. Bones and All

capture

Luca Guadagnino i Timothée Chalamet, zvijezda i režiser filma Call me by your name, ponovo se udružuju u još jednoj nježnoj priči o nadolazećoj romansi, adaptiranoj iz romana i smještenoj u 1980-e. But Bones and All je drugačiji u jednom ključnom pogledu: Mladi par ne može odoljeti da jede ljudsko meso. Jedna od njih, 18-godišnja Maren (Taylor Russell), mislila je da je ona jedina osoba s ovim nekonvencionalnim zahtjevima u ishrani, ali dok se vozi po malom gradu u Americi, otkriva da je tih slučajeva sve više. Među njenim kanibalističkim novim poznanicima su zgodni Lee (Chalamet) i užasno prijeteći Sully (Mark Rylance). 

"Ali Bones and All je također priča o izgubljenom mladom paru, koji pronalazi jedno drugo i sebe. Ironično je smiješna, radosno zabavna i neobično dirljiva. Ukusna i hranjiva."

Datum izlaska filma 23. novembar

3. The Wonder ("Čudo")

U zabačenom irskom selu 1862. godine, 11-godišnja djevojčica (Kila Lord Cassidy) je navodno preživjela mjesece bez hrane, pa je skeptična engleska medicinska sestra (Florence Pugh) dobila zadatak da je promatra.

Adaptirana prema romanu Emme Donoghue (Soba), "sablasna i neobična periodična drama Sebastiána Lelija je magnetično i misteriozno malo čudo bogato atmosferom i privlačnošću", kaže Benjamin Lee u The Guardianu

Datum izlaska: 16 novembar na Netflixu.

4. Ljubavnik Lady Chatterley

capture

Nakon što je osvojila Zlatni globus za ulogu Lady Diane Spencer u The Crown, Emma Corrin glumi Lady Constance Chatterley u filmu Laure de Clermont-Tonnerre o revolucionarnom burnom romanu DH Lawrencea.

Jack O'Connell glumi Olivera Mellorsa, grubog lovočuvara koji daje Lady fizičku pažnju za kojom žudi nakon što je njen muž, Sir Clifford (Matthew Duckett), paraliziran od struka naniže u Prvom svjetskom ratu.

Datum izlaska: U Velikoj Britaniji 25. novembra, na Netflixu 2. decembra

5. The Menu ("Meni"

capture

The Menu prikazuje Ralpha Fiennesa kao đavolskog slavnog kuhara koji predsjedava jednim od najekskluzivnijih restorana na svijetu. Nicholas Hoult i Anya Taylor-Joy igraju dvojicu gurmana. Ali ubrzo otkrivaju da, iako kuharova "molekularna gastronomija" nije baš dražesna, način na koji se ophodi prema svojim mušterijama je još gori. 

Datum izlaska: 18. novembra

6. Good night Oppy (Laku Noć Oppy)

NASA-in istraživački rover, Opportunity, sletio je na Mars 2004. Očekivalo se da će funkcionisati samo 90 dana, ali je robot na solarni pogon, daljinski upravljan, lutao okolo, analizirajući minerale, 15 godina. (Petnaest zemaljskih godina, što se prevodi kao osam godina na Marsu.) Nije ni čudo što su naučnici počeli da ga posmatraju manje kao mašinu, a više kao rođaka R2-D2 i Wall-E. Pored Nasinih vlastitih snimaka, Ryan Whiteakoristi kompjuterski animirane sekvence da prikaže Opijeva putovanja na Mars. 

Datum izlaska: 23. novembar

7. Wakanda Forever

capture

Chadwick Boseman je bio toliko poštovan kao kralj T'Challa od Wakande, zvani Crni Panter, da kada je umro od raka u augustu 2020. godine, rukovodioci Marvel studija su znali da ne mogu da preinače tu ulogu. Umjesto toga, Ryan Coogler, režiser filma, napravio je nastavak koji odaje počast Bosemanu.

Datum izlaska: 11 novembar


 

Ne propustite