Uz OVE KODOVE na telefonu SAZNAJTE PRATI LI VAS NETKO

Zanimljivosti
Uz OVE KODOVE na telefonu SAZNAJTE PRATI LI VAS NETKO
Uz pomoć samo par kodova na telefonu možete otkriti informacije koje će vam reći prati li vas netko

Uz pomoć samo par kodova na telefonu možete otkriti informacije koje će vam reći prati li vas netko.

Pogledajte i kako:

* # 21 #

Kada ukucate * # 21 # možete otkriti jesu li svi vaši pozivi i poruke preusmjereni. Stanje svake informacije će biti prikazano na zaslonu. Ovu funkciju često koriste ljubomorni partneri ili roditelji koji pokušavaju zaštititi svoju djecu od kriminalaca.

Stariji ljudi često postanu žrtve kada posude telefon strancu i samim tim riskiraju da otkriju informacije o sebi i svojim prijateljima (gdje žive i slično).

* # 62 #

 Kod * # 62 # se koristi ako želite saznati gdje se preusmjeravaju pozivi, poruke i podaci za koje vam se čini da nitko ne može otkriti.

Velike su šanse u ovom slučaju da vaši glasovni pozivi budu usmjereni na broj vašeg mobilnog operatera.

* # 06 #

* # 06 # kod se koristi kada želite saznati ime i broj. Ako znate ovaj broj, onda možete pronaći svoj telefon ako ga netko ukrade.

Kada je uključen, njegova lokacija se izravno prenosi na mrežu operatera pa čak i kad je umetnuta druga kartica.

Na ovaj način može se pronaći model telefona i njegove tehničke karakteristike.

##002 #

002# je univerzani broj za isključivanje bilo kakve vrste preusmjeravanja na telefonu. Dobra ideja je ovo učiniti prije nego što otputujete u inozemstvo gdje koristite usluge roaminga.

U ovom slučaju nećete imati troškove za pozive koji bi bili preusmjereni na vašu glasovnu poštu.

Kod James Bonda

Postoje posebni kodovi – poznati pod nazivom James Bond kodovi, koji omogućavaju nekome da prati vašu lokaciju i vama da vide tko vas prati. Za ovo vam je potreban “Net Monitor”.

Ukucajte sljedeće kodove:

*3001#12345#* (za iPhone) i *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#* (za Android).

Prvo je potrebno otići u odjeljak pod nazivom UMTS Cell Environment, zatim UMTS RR info i napisati svoj broj. Ovi brojevi su obližnje stanice koje se nalaze u blizini. Telefon će se povezati s najboljim signalom.

Nakon toga se vratite u glavni izbornik, kliknite MM info tab i zatim Serving PLMN. Zapišite broj pod kodom LAC (Lokalni kod okoline).

Uz pomoć ova dva broja i običnim internetom možete odrediti lokaciju na karti s kojom je povezan vaš telefon. Sumnjičave mobilne stanice mogu biti kamion ili mali autobus s velikom antenom. Ovakva vozila se koriste za koncerte ili festivale gdje je internet slab. Ako se jedan od njih nalazi u blizini bez ikakvog razloga, moguće je da se bave špijuniranjem, piše uspesnazena.com.

Koristite Antivirus

Ako koristite Android, trebalo bi s vremena na vrijeme provjeriti ima li viruse. PlaceRaider jedan je od najopasnijih. Razvijen od strane stručnjaka, on pokazuje koliko je telefon ranjiv.

Kada uđe u telefon, ovaj virus uzima niz fotografija iz sredine, kreira 3D model mjesta na kojem ste i zatim koristi prednosti bilo koje internet konekcije kako bi poslao prikupljene podatke sa svim podacima s vašeg telefona.

Ne propustite