Brzo i jednostavno, KOMPOT OD JABUKA - recept
Kompot od jabuka u procesu izrade ne gubi mnogo hranjivih sastojaka, a izvrsna je poslastica u bilo koje doba godine.
Jabuka je bogata hranjivim vlaknima koji smanjuju štetan kolesterol te vitaminima A, B, C, E i K, ali i kalijem, magnezijem i željezom. Kompot od jabuka u procesu izrade ne gubi mnogo hranjivih sastojaka, a izvrsna je poslastica u bilo koje doba godine. Vrlo se brzo i jednostavno priprema, a u hladnjaku može stajati i do 5 dana.
Kompot od jabuka s cimetom
Sastojci:
- ½ kg jabuka
- ½ l vode
- 50 g šećera
- ½ limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 štapić cimeta
Priprema:
- Jabuke ogulite i narežite na manje kriške, a sjemenke uklonite.
- Kriške stavite u kipuću vodu.
- Dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok i cimet.
- Kuhajte 15 minuta, ali pazite da se jabuke ne raspadnu.
- Poslužite rashlađeno.