JOŠ UVIJEK SE RASPRAVLJA O LEGENDARNOM OFSAJDU IZ 1999. Gdje je nestao igrač Rijeke?

Vremeplov
JOŠ UVIJEK SE RASPRAVLJA O LEGENDARNOM OFSAJDU IZ 1999. Gdje je nestao igrač Rijeke?
Prije 18 godina, Rijeka je u zadnje kolo HNL-a ušla s bodom više od Dinama.

Prije 18 godina, Rijeka je u zadnje kolo HNL-a ušla s bodom više od Dinama. Pred 26.000 gledatelja na krcatoj Kantridi, momčadi Nenada Gračana trebala je pobjeda protiv Osijeka kako bi osvojila prvi naslov prvaka Hrvatske.

Do 88. minute bilo je 1:1, a onda je Admir Hasančić zabio, na prvi pogled, gol za 2:1 i veliku feštu. No pomoćni sudac Zoran Krečak podigao je zastavicu u trenutku kad je Igor Musa ubacio s desne strane i glavni sudac Alojzije Šupraha poništio je gol.

Samo su luda sreća i velika policijska zaštita pomogle sucima da živi izađu iz Rijeke tog 26. svibnja u najspornijoj utakmici u povijesti HNL-a.

Godinama se pričalo o tom zaleđu, sve dok HRT-ov novinar Saša Sušec i Mateo Beusan nisu deset godina kasnije 3D analizom utvrdili da zaleđa nije bilo ni kod prve situacije kad Musa ubacuje ni u nastavku akcije kad drugi igrač Rijeke glavom proigrava Hasančića.

U prvom slučaju zaleđe nije za 27, a u drugom za 12 centimetara.

No, jedan korisnik na YouTubeu je nekoliko godina kasnije pomno analizirao originalnu snimku utakmice i HRT-ovu 3D analizu i utvrdio da u njoj nedostaje jedan igrač Rijeke, za kojeg se na trenutak čini da je u zaleđu iza Osijekove obrane.

"Saša i ja smo radili tu analizu i taj igrač, koji nedostaje na snimci, u prvom je slučaju točno iza igrača Osijeka,prenosi Index. Ništa nismo micali ili brisali, zašto bismo to radili?", rekao nam je Mateo Beusan uoči subotnjeg derbija Rijeke i Dinama na Rujevici.

Na toj utakmici Rijeke i Osijeka gosti su senzacionalno poveli u 42. minuti golom Stanka Bubala, a Rijeka je izjednačila u 52. golom Muse iz penala. Međutim, bilo bi zanimljivo čuti stručnu analizu tog kaznenog udarca kojim se Rijeka vratila u utakmicu...

Ne propustite