THE PLAYERS TRIBUNE

Izuzetno emotivno pismo legendarnog Ronaldinha

Objavljeno:11.01.2017 - 22:10
A A A Times Arial

Bivši član Barcelone i legenda ovog kluba a i nogometa općenito, Ronaldinho, prije nekoliko godina napisao je emotivno pismo sebi kao osmogodišnjaku, pismo u kojem se osvrće na svoj život.

Spominje dan kada je izgubio svog oca, kao i svoje prve nogometne korake u Gremiju te uspon u karijeri kroz evropske klubove poput PSG-a, Barcelone i Milana, kao i njegove uspjehe u dresu brazilske reprezentacije.

To pismo danas je objavljeno u “The Players Tribune”, a uz sve navedeno, Ronaldinho se u pismu prisjetio i svog bivšeg saigrača, Lionela Messija…

Brazilac je napisao sljedeće:

– U Barceloni ćeš čuti o tom klincu koji igra za mlađe uzraste kluba. On nosi broj 10 na leđima kao i ti, malen je kao ti, kontrolira loptu kao ti.

– Ti i tvoji saigrači ćete ga gledati kako igra za mlađe uzraste Barcelone i u tom trenutku ćeš znati da će biti veliki nogometaš. Klinac se razlikuje od ostalih, ime mu je Lionel Messi.

– Ti ćeš biti taj koji će predložiti treneru da ga pozove na trening sa seniorskom momčadi. Kada dođe na trening, igrači Barcelone će pričati o njemu kao što su brazilski igrači pričali o tebi.

– Želim ti dati jedan maleni savjet, reci mu sljedeće: ‘Igraj s osmijehom na licu, igraj slobodno, samo se igraj s loptom.’

– Kada ti odeš iz Barcelone, freestyle će živjeti i dalje, upravo zbog Messija.