Od čega je umro George Michael?

Čudne priče
 Od čega je umro George Michael?
Michael Lipman, bivši menadžer Georgea Michaela izjavio je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, a britanski "Daily Mail" podseća da je smrt pop ikone nastupila je poslije nekih 18 mjeseci koje je proveo na liječenju u najskupljoj klinici u Švacarskoj, u blizini Ciriha.

Michael Lipman, bivši menadžer Georgea Michaela izjavio je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, a britanski "Daily Mail" podseća da je smrt pop ikone nastupila je poslije nekih 18 mjeseci koje je proveo na liječenju u najskupljoj klinici u Švacarskoj, u blizini Ciriha.

Šuškalo se da se George u Cirihu liječi od depresije izazvane njegovom dugogodišnjom neuspješnom bitkom sa sidom. Međutim, George je uporno odbijao da otkrije javnosti svoje razloge boravka na klinici.

Kada je 2011. dospio u bečku bolnicu zbog liječenja od upale pluća, ta vijest izazvala je spekulacije na društvenim medijima da je George  zapravo HIV pozitivan. Međutim, njegov PR je tada u zvaničnoj izjavi napisao: "George  ima upalu pluća i svako drugo nagađanje o njegovoj bolesti je neosnovano i netačno".

George  je, doduše, u povremenim, rijetkim intervjuima, priznao da je bio zavistan od različitih droga i lijekova kao i da je bio sklon seksu sa anonomnim gej muškarcima.

Njegov brazilski ljubavnik Anselmo Feleppa je preminuo od posljedica HIV-a 1993. Potom je 1998. godine Michael  uhvaćen u seksualnom činu sa muškarcem u jednom javnom WC-u. U februaru 2006. je uhapšen zbg posedovanja droge klase C, a jula iste godine optužen za seksualnu aktivnost u londonskom parku.

Potom je 2010. godine uhapšen jer je uletio rendž roverom u izlog jedne prodavnice pod uticajem droge. Prijavio se tada na 14-dnevnu deotksikaciju, a kasnije objasnio da je bio zavistan od pilula za spavanje.

Sljedeće godine je priznao da je zavistan od krek kokaina a prošle godine nije se pojavio na vjenčanju dobre prijateljice, pa su opet krenule glasine da je na drogama i da puši 25 džointa marihuane dnevno.

Upravo zbog tih brojnih adikcija, navodno se i prijavio na "Kusnacht Practice" prošle godine. Riječ je o vrlo diskretnoj ustanovi koja ne prenosi tračeve medijima.

Još uvijek nije jasno da li je to liječenje u Cirihu pomoglo Georgeu i da li je srčani udar - koji njegovi menadžeri navode kao zvaničan uzrok smrti - posljedica godina brzog življenja.

Očekuje se da če policija sprovesti punu istragu na muzičarevom imanju  i otkriti da li je u trenutku smrti u njegovom tijelu bilo tragova nekih lijekova ili droga, kao i da li je patio od bilo kojih bolesti.

Sinoć je njegov agent naveo samo da je George preminuo "mirno u svom domu" ne iznoseći uzrok smrti.

"S velikom tugom i bolom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo u svom domu tokom božićnih praznika. U ovom teškom trenutku, porodici je najvažnije da sačuva privatnost, koja neće u ovom trenutku više davati izjave na ovu temu" stoji u izjavi koju je objavio agent pjevača.

CNN, pozivajući se na "Press Association" prenosi da je Michael Lipman, menadžer Georgea, otkrio da je slavni pjevač navodno preminuo od posljedica srčanog zastoja.

(Daily Mail)

Ne propustite