NEVJEROVATAN PRIZOR U SELU KOD POŽEGE: "Cijelo selo je na nogama, a niko ne zna o čemu je riječ"

Čudne priče
NEVJEROVATAN PRIZOR U SELU KOD POŽEGE: "Cijelo selo je na nogama, a niko ne zna o čemu je riječ"

Nevjerovatan prizor iznenadio je mještane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi nedaleko od svojih kuća primijetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode. Kada su izmjerili njenu temperaturu, kako kažu, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni.

- Dvije komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume vidjele smo kako sa jednog mjesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, vidjele smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara - kaže za RINU Milena Bulut Mateničarski.

Ona dodaje da niko od mještana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema potvrđenu informaciju.

- Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila...Zvali smo i predsjednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se radi - kaže Milena.

I predsjednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovim neobičnom pojavom.

- Cijelo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da vjeruju svojim očima, a naš komšija mesar donio je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmjerio je temperaturu od 98 stepeni, što je nevjerovatno. Iz zemlje na svaka tri minuta izbija mlaz vrele vode. Zvali smo i neke geologe da ih pitamo o čemu se radi, a oni su nam kazali da je to ekstremno visoka temperatura vode, koja skoro da nigdje ne postoji - kazao je on.

Mještani su već u šali počeli da licitiraju šta bi to moglo da bude. Jedni kažu da treba odmah da se gradi bazen, drugi da se podiže banja, a neki kažu da je cijena zemlje nedaleko od ovog izvora odmah skočila za 300 eura po aru.

RINA

Ne propustite