Realovih 11 zaboravljenih igračina: Njih se ne sjećaju ni Nogometne ikone

Vremeplov
Realovih 11 zaboravljenih igračina: Njih se ne sjećaju ni Nogometne ikone
Kroz Kraljevski klub prodefiliralo je na stotine nogometaša u proteklih dvadesetak godina, a neki od njih bili su u klubu toliko kratko, odigrali toliko malo ili bili toliko beznačajni da ih se više ne sjećaju ni autori popularne Facebook stranice Nogometne ikone.

Kroz Kraljevski klub prodefiliralo je na stotine nogometaša u proteklih dvadesetak godina, a neki od njih bili su u klubu toliko kratko, odigrali toliko malo ili bili toliko beznačajni da ih se više ne sjećaju ni autori popularne Facebook stranice Nogometne ikone.

Borja Valero (2006-07., 2 nastupa)

borja

Stigao je u mladu momčad Reala 1995. godine, a devet godina kasnije postao je profesionalac. No u to doba nije se mogao nametnuti u zgusnutom veznom redu Kraljevskog kluba pa je otišao i na koncu stigao u Fiorentinu gdje se proslavio.

Christoph Metzelder (2007-10., 31 nastup, dva trofeja)

Bivši njemački internacionalni stoper ispunio je san 2007. godine došavši u Real Madrid, ali nije se uspio izboriti. U tri godine na Santiago Bernabeuu najbolje je upoznao klupu za pričuve.

Geremi (1999-2003., 75 nastupa, tri trofeja)

Kamerunski veznjak proslavio se tek došavši u Mourinhov Chelsea jer je jedino trener defenzivac mogao od njega napraviti igračko ime. U Realu je uglavnom ulazio kao pričuva kad je trebalo čuvati rezultat ili poslati nekog od suparnika u bolnicu.

Hamit Altintop (2011-12., 12 nastupa, jedan trofej)

Prodao se u Madrid sjajnim nastupima u Bayernu, ali kao mnogi prije njega, nije se snašao u glavnom španjolskom gradu i otišao je nakon nešto više od desetak nastupa.

José Manuel Jurado (2005-06., 6 nastupa)

Diplomac Realove nogometne škole, koja je vjerojatno najbespotrebnija svjetska ustanova, uspio se nekako probiti u prvu momčad, ali u svom gradu i svojoj zemlji nikad nije napravio ništa. Nakon šest utakmica za Real pobjegao je u Njemačku, pa Rusiju, a sad je u Engleskoj.

Joselu (2011., 2 nastupa)

Stigao je iz Celte kao ogroman potencijal, ali ubrzo se pokazalo da u Realu ne možeš uspjeti, ako nisi plaćen barem 30-ak milijuna eura. Nakon samo dvije odigrane utakmice je otišao u inozemstvo, a dosad je nosio dres klubova kao što su Hoffenheim i Hannover u njemačkoj, odnosno Stoke u Engleskoj.

Juanfran (2004-06., 11 nastupa)

Danas je ljubimac navijača gradskog rivala Atletica, ali svoju profesionalnu karijeru započeo je u Realu. Nije dobio puno prilika i ubrzo je pobjegao glavom bez obzira.

Julien Faubert (2009., 2 nastupa)

Nikom nije bilo jasno što je bilo Realovoj upravi kad je nazvala West Ham 2009. i upitala za ovog mladića. Vjerojatno nije bilo jasno ni njemu, no svejedno je otišao. Danas, nakon dvije odigrane utakmice je neprimjetna crtica u bogatoj povijesti najtrofejnijeg svjetskog kluba.

Marcos Alonso (2010., 1 nastup)

Još jedan koji je bio školovan za burzu. Završio je Realovu nogometnu školu i potom otišao u Bolton pa Fiorentinu.

Nuri Sahin (2011-14., 10 nastupa, 1 trofej)

nuri

Zvijezda dortmundske Borussije bio je najbolji posao u povijesti žuto-crnih i vjerojatno najgori u Realovoj. Stigao je kao ogromno pojačanje, no ubrzo se teško ozlijedio i izgubio čitavu sezonu. Potom je otišao na posudbu u Liverpool, a neko vrijeme čak je bio posuđen klubu iz kojeg je stigao u Madrid. U tri godine skupio je samo deset nastupa.

Ezequiel Garay (2008-11., 31 nastup, 1 trofej)

Označen je kao novo svjetsko čudo na poziciji stopera i s takvim renomeom stigao je u Madrid, no nakon tri godine borbe za udarnu momčad, odustao je i otišao u Benficu, pa u Zenit.

Ne propustite