Milan čiji rekord 'Montelline bebe' nisu srušile - Maldini debitirao u toj utakmici, igrao i kapiten koji se kasnije ubio

Vremeplov
Milan čiji rekord 'Montelline bebe' nisu srušile - Maldini debitirao u toj utakmici, igrao i kapiten koji se kasnije ubio
Milan trenutno drži treće mjesto Serie A s istim brojem bodova kao drugoplasirana Roma, a italijanska javnost je oduševljena izvedbama Rossenera, ali još više potencijalom koju ova momčad ima.

Milan trenutno drži treće mjesto Serie A s istim brojem bodova kao drugoplasirana Roma, a italijanska javnost je oduševljena izvedbama Rossenera, ali još više potencijalom koju ova momčad ima. Naime, Vincenzo Montella je u subotu protiv Empolija od prve minute na teren poslao ekipu čija je prosječna starost 23,6 godina. Najmlađi je to Milan još od 1985. godine, tačnije od utakmice koju su Rossoneri igrali protiv Udinesea 20. januara te godine.

Te je godine Milan po prvi put nakon sezone 1978./79. izborio Evropu osvajanjem 5. mjesta te nagovijestio velike stvari koje će se dogoditi nekoliko godina kasnije – prvo osvajanjem naslova prvaka Italije 1988., a zatim i naslovi prvaka Evrope te nova titule u Italiji. Ipak, teško bi bilo reći da je momčad koja je igrala protiv Udinesea bila temelj 'novog Milana'. Iako su se ponosili činjenicom da je igralo mnoštvo mladih igrača iz vlastite akademije, iz ove ekipe su naslov 1988. osvojila tri igrača, odnosno četiri ako uključimo i onog koji je ušao s klupe.

Upravo je igrač koji je ušao s klupe, tada 16-godišnji Paolo Maldini najpoznatiji igrač Milana koji je igrao u ovoj utakmici. Ova utakmica je posebna po tome što je to bio i službeni debi mladića koji će obilježiti sljedeće 24 godine kluba.

Tu je još jedna legenda, Franco Baresi, a tri godine kasnije titulom prvaka Italije su se još okitili Filippo Galli i Alberigo Evani. Što se ostalih igrača koje je švedski trener Nils Liedholm imao na raspolaganju, najpoznatiji su svakako Agostino Di Bartolomei, prvi 'domaći' kapetan Rome koji je 1994. počinio samoubojstvo, te Englez Mark Hateley, jedini stranac u momčadi. Ostatak momčadi je Šveđanin složio od igrača koji su imali 20, odnosno 21 godinu postavivši tako rekord kojeg ni 'Montelline bebe' (još) nisu uspjele srušiti, piše Germanijak.

2222

 

Ne propustite