Stvarni razlog zašto je Jose Mourinho - The Special One

Vremeplov
Stvarni razlog zašto je Jose Mourinho - The Special One
Najteži poraz Josea Morinha od kako sjedi na klupi Manchester Uniteda je onaj protiv Chelseaja, od 4:0 - od tima kojeg je nekada sa mnogo uspjeha i vodio.

Najteži poraz Josea Morinha od kako sjedi na klupi Manchester Uniteda je onaj protiv Chelseaja, od 4:0 - od tima kojeg je nekada sa mnogo uspjeha i vodio.

Njegov najteži poraz se ipak desio na klupi Real Madrida, prije šest godina - na Camp Nou, kada je Barcelona razmontirala Kraljevski klub sa 5:0.

"Molim vas, nemojte govoriti da sam arogantan. Ja sam evropski prvak - i mislim da sam posebni (The Special One)", kazao je Mourinho po doalsku na klupu Chelseaja, nakon što je s Portom osvojio Ligu prvaka davne 2003. godine.

Kako su ove stvari u korelaciji? Naime, svarni razlog zbog čega je Morinho The Special One došao je odmah nakon poraza od Barcelone te 2010. godine. Tada je po mišljenju igrača Reala - dokazao svoj nadimak, i zašto ga s ponosom godinama nosi.

Nakon tog poraza, u svlačionici Reala na Camp Nouu nastao je pravi haos. Igrači su plakali, drugi su urlali, treći su samo sjedili na podu sa nevjericom u očima.

Onda je ušao Jose Mourinho.

"Znam da boli. Nekima od vas ovo je najteži poraz u karijeri. Igrali Barcelone su sada sretni, misle da su osvojili ligu. Ali, pobijedili su samo jedan meč. Ovo je samo početak - a cijela trka nas čeka do kraja sezone. Sutra ćete dobiti svi slobodan dan. Nemojte da bi ko ostao kući. Posjetite svoje porodice, djecu i prijatelje. Prohodajte gradom. Neka vas vide ljudi, da možete savladati sve ovo. Možda će pričati o porazu, ali nemojte se kriti. Morate pokazati mu*a, i morate se boriti za titulu", kazao je Morinho igračima.

"Nakon toga, oporavili smo se brže nego što smo očekivali. Mnogi od nas su shvatili da je psihologija jako važan segment fudbala. Možete dobiti ili izgubiti, a ja sam tada vidio kakav je ekspert Morinho i zašto ga zovu Special One", kazao je tadašnji rezervni golman reala Jerzy Dudek, piše N1 BiH.

Čini se da je sličan govor uputio svojim sadašnjim igračima, Manchester Uniteda - jer nakon poraza od Chelseaja, Crveni đavoli nalikuju na ekipu koja može dogurati daleko do konca sezone.

Ne propustite