Najveći trenuci u karijeri Stivena Džerarda

Vremeplov
Najveći trenuci u karijeri Stivena Džerarda
Stiven Džerard imao je živopisnu karijeru kojoj je došao kraj 24. novembra 2016. godine. Podsetimo se velikih momenata tokom 19 sezona Stivija Džija.

Stiven Džerard imao je živopisnu karijeru kojoj je došao kraj 24. novembra 2016. godine. Podsetimo se velikih momenata tokom 19 sezona Stivija Džija.

Za Liverpul je debitovao u 29. novembra 1998. godine u poslednjem minutu utakmice Premijer lige protiv Blekburna. Zamenio je Vegarda Hegema. 

Te sezone Džejmi Rednap je imao problema sa povredom, pa je mladi Džerard imao prostora za igru. Prvi gol postigao je u pobedi protiv Šefild Venzdeja - 4:1.

Svoj prvi gol u reprezentaciji postigao je u istorijskoj pobedi Engleske protiv Nemačke u Minhenu od 5:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002. godine.

Verovatno najvažniji gol u karijeri Stiven Džerard je postigao 8. decembra 2004. godine na Enfildu. Liverpul je u grupi A Lige šampiona izgubio od Olimpijakosa u Pireju sa 1:0 i u poslednjem kolu su morali da dobiju sa dva gola razlike. Rivaldo je doveo goste u vođstvo i na poluvremenu je bilo 0:1. Sinama Pongol je bio strelac za izjednačenje u 47. minutu, a Melor je doveo Liverpul u vođstvo u 81. minutu. Usledila je opsada gola gostiju. Lopta je stigla do Džerarda u 86. minutu. 

Najveći trenutak karijere Stivena Džerarda svakako se dogodio 25. maja 2005. godine na stadionu Ataturk u Istanbulu. Sa kapitenskom trakom na ruci podigao je pehar namenjen pobedniku Lige šampiona. Džerard je svojim golom najavio najveći preokret u finalima elitnog takmičenja.

U finalu FA kupa na stadionu Milenijum u Kardifu Vest Hem je vodio sa 3:2 protiv Liverpula. Sudija Alan Vajli je objavio da će se igati još četiri minuta... Liverpul je na kraju slavio na penale. Džerard je bio precizan i sa bele tačke.

U sezoni 20013/2014. Liverpul je bio u seriji od 11 uzastopnih pobeda. Očekivao ih je duel sa Čelsijem, a Žoze Murinjo se odlučio za kombinovani sastav jer je ekipu očekivala važna utakmica Lige šampiona. Očekivao se trijumf "crvenih" na Enfildu. U poslednjem minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, Stiven Džerard je pogrešio i Demba Ba je postigao gol za goste. Do kraja utakmice Vilijan je overio pobedu Čelsija. Bio je to početak gubitka titule Liverpula i verovatno najteži trenutak u karijeri idola "kopa".

(Trenutak Džerardove greške je na kraju šestog minuta videa.)

Poslednju utakmicu na Enfildu Stiven Džerard je odigrao 16. maja 2015. godine u pretposlednjem kolu Premijer lige u porazu od Kristal Palasa - 3:1. Sa svoje tri ćerke izašao je na teren Enfilda, a sa tribina su se čule reči čuvene pesme: "Steve Gerrard Gerrard, he can pass forty yards..."

Ne propustite