Dejanov ples na 'Teatru snova': Tog dana 'genije' je 'sakrio' loptu velikom Unitedu

Vremeplov
Dejanov ples na 'Teatru snova': Tog dana 'genije' je 'sakrio' loptu velikom Unitedu
Na današnji dan navršava se 25 godina od trenutka kada je Crvena Zvezda, tada aktuelni šampion Evrope i svijeta, gostovala Manchester Unitedu u prvom meču Superkupa Evrope!

Na današnji dan navršava se 25 godina od trenutka kada je Crvena Zvezda, tada aktuelni šampion Evrope i svijeta, gostovala Manchester Unitedu u prvom meču Superkupa Evrope!

Tadašnje pravilo bilo je da se u Superkupu igraju dvije utakmice ali su zbog sankcija Jugoslaviji fudbaleri Mancheester Uniteda odbili da doputuju u Beograd ali i da uopšte odigraju revanš susret.

United je predvođen Sir Alex Fergusonom stigao do trofeja zahvaljujući minimalcu u prvoj utakmici u kojoj su Beograđani dominirali na "Old Traffordu".

Dejan Savićević prosto je krio loptu od igrača domaćeg tima, dok se Darko Pančev "proslavio" revijom promašaja pred golom Uniteda.

"Bio sam raspoložen za igru u Manchesteru. Englezi su prilično naivni i lako se 'primaju' na finte. Radio sam ih kako sam htio i prava je šteta što ih nismo deklasirali. Zvezda je zaslužila trofej Super kupa Evrope. Da smo imali šansu za revanš, mislim da bismo ih ponizili. Ovako, oni su, ni krivi ni dužni prigrabili trofej. Da je bar Pančev iskoristio onolike šanse, ne bi se Manchester okitio trofejom, koji nam je bio nadohvat ruke", iznio je svoje viđenje tog meča Zvezdin "genije".

Utakmica je odigrana pred nešto više od 22 hiljade navijača a ostaće upamćeno i to da je Alex Ferguson tih godina počeo da stvara moćni Manchester United koji je kasnije dominirao u Engleskoj.

Tako Zvezda nije uspjela da objedini trofeje u Kupu evropskih šampiona, Interkontinentalnom kupu i Superkupu Evrope.

Ne propustite