Potresna životna priča legende svjetskog fudbala

Vremeplov
Potresna životna priča legende svjetskog fudbala
Javier Zanetti će biti upamćen kao legenda Intera iz Milana, s obzirom da je cijeli svoj život posvetio tom klubu.

Javier Zanetti će biti upamćen kao legenda Intera iz Milana, s obzirom da je cijeli svoj život posvetio tom klubu.

Ipak, da bi došao do titule "ikone kluba", morao je da prođe kroz mnogo toga i izbori se kroz život sa svim nedaćama.

Voljeli su ga mnogi, od onih najmanjih pa do onih najstarijih. Fudbalu je dao novu notu, onu ljudskosti i empatije prema drugima, te je bio neko ko je balon igrao iz ljubavi. Da je tako, potvrdila je priča iz ranog djetinjstva, koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

"Moja majka Violeta obavljala je kućne poslove drugim ljudima, a moj otac Rodolfo je bio zidar. Oboje su napuštali kuću u šest sati ujutro, a vraćali se nekad naveče, dok ja sam ja to vrijeme bio u školi. Otac i ja smo po neki put znali razvoziti mlijeko i radili kod našeg rođaka, a u slobodno bi vrijeme igrali fudbal", prisjetio se u jednom intervjuu.

U to vrijeme i u takvoj situaciji, kopačke su za njega praktično bile dio mašte ili sna.

"Oduvijek sam želio da imam kopačke kao drugi igrači što su imali, ali mi jednostavno nismo imali novca. Jednog dana, moj otac je odlučio da malo eksperimentiše pa mi je tako na već stare i poderane patike, nadogradio nekoliko metalnih vijaka, što je u to vrijeme podsjećalo na kopačke. Bio sam presrećan, glumio sam tadašnje najveće zvijezde ovog sporta. To su uspomene koje neću nikada zaboraviti", zaključuje kroz suze, legenda Intera.

Čovjek koji je bio i ostao legenda milanskog kluba. Čovjek koji je na dan sopstvenog vjenčanja odradio trening. Čovjek koji je odigrao nebrojeno mnogo utakmica za Inter, a nikad nije zaradio crveni karton.

Čovjek kakvih je malo u današnjem fudbalu.

Ne propustite